This website is for consumers outside the U.S.
For US Dignitana website, visit dignitana.com
Slide background
Slide background

Semmy Rülf | Styrelsens ordförande | födelseår 1950


Bland Semmy Rülfs många meriterande uppdrag kan nämnas att han varit VD för bl.a. Axis Communications AB, VD för ProstaLund AB, styrelseordförande för riskkapitalbolaget TeknoSeed samt varit engagerad i ett flertal startup företag. Han var under 10 års tid, både som operativ VD och styrelseordförande, med och byggde upp Jolife AB, som utvecklat den ambulatoriska hjärtmassageapparaten LUCAS.

Under 6 års tid, 2008 - 2014 var Semmy Rülf anställd på VisitSweden i London och ansvarade för ett antal utlandsmarknader såsom Storbritannien, USA, Kina, Italien, Spanien och Frankrike.

Semmy Rülf har under ett flertal år suttit i det börsnoterade företaget Vitrolife AB´s styrelse och är f.n. styrelsemedlem i Xvivoperfusions AB. F.n. är Semmy Rülf, med bas i London, helt fokuserad på styrelseuppdrag åt framförallt svenska IT- & Medtech företag.


William Cronin | Styrelseledamot | födelseår 1965


Bill Cronin har varit verksam inom finansbranschen största delen av sin yrkeskarriär. Han började på Shearson Lehman Brothers i New York 1987 och flyttade sen till Dallas 1992 för att arbeta som Head of International Sales and Trading på Capital Institutional Services. Därefter blev Bill VD för Direct Trading Institutional, en tidig pionjär inom elektronisk handel, som slutligen såldes till Knight Capital Group (KCG: NYSE).

Bill blev involverad i skalpkylning efter att hans fru fått bröstcancer 2011. Efter hennes framgångsrika behandling grundade Bill Chemo Cold Caps, LLC, som har blivit den största USA-baserade leverantören av manuell skalpkylning till cancer patienterna. Bill sitter i styrelsen för C3 Device Partners.

Johan Stormby | Styrelseledamot | födelseår 1961


Styrelseordförande i Euro­sund AB som är den största ägaren i Dignitana AB. Verkställande direktör och styrelse­ledamot i PROCELLA AB. Styrelseledamot i Nactilus AB, Pervac AB och Technovobis AB.

Erik von Schenck | Styrelseledamot | födelseår 1964


Erik har över 20 års erfarenhet av stora och mindre internationella medicintekniska bolag. Han har innehaft ledande positioner som VD för Jolife AB, VD Jostra AB och divisions chef på Gambro. Han är idag verksam som vice VD på Physio-Control Inc som är globala marknadsledande på professionella defibrillatorer och mekanisk HLR. Erik är styrelseordförande i Avidicare AB samt styrelseledamot i Captera Medtech AB, Sensodetect AB och XVIVO AB.

Magnus Nilsson | Styrelseledamot | födelseår 1956


Doktor i medicinsk vetenskap vid Uppsala Universitet. VD i Xvivo Perfusion sedan 2011 och dessförinnan VD i Vitrolife sedan 2003. Tidigare projektledare för preklinisk och klinisk läkemedelsutveckling, KaroBio AB och Pharmacia & Upjohn AB.

Johan Ericsson| VD | födelseår 1958


Johan Ericsson har mer än 20 års erfarenhet av att leda produktutvecklingsorganisationer både nationellt och internationellt. Han har haft ledande positioner som VP of Engineering på CellaVision, Global Teknisk Direktör inom Assa Abloy-koncernen, General Manager på Sony Ericsson och Axis Communications.