Dignitana rekryterar ny VD

In NYHETER by DIGNITANALeave a Comment

Ladda ner PDF.

Jan Richardsson kommer att tillträda tjänsten som VD för Dignitana AB 1 maj. Jan har en gedigen bakgrund inom internationell försäljning och kommer närmast från en egen verksamhet. Innan dess jobbade han som Europachef för Nederman AB samt för diagnostikföretaget HemoCue AB som försäljningsansvarig för Norra Europa.

Styrelsens ordförande: “Vi har efter en noggrann urvalsprocess valt ut Jan Richardsson som det starkaste kortet av flera kandidater. Hans bevisade track record inom försäljning kommer att bli en stor tillgång för Dignitana som nu redoställs för en lansering i USA. Martin Waleij har lagt en god grund för Jan att ta över och styrelsen kommer att vara honom behjälplig i alla delar tills han har kommit på plats i sin nya roll. Dignitana är inne i en intressant fas där vi har starkt fokus på att öka vår försäljning. Det gäller Europa tillsammans med vår samarbetspartner Sysmex samt Asien med fokus på Kina tillsammans med Konica Minolta. Dessutom skall ett godkännande för USA slutföras och en försäljningsstrategi grundläggas.

Jan Richardsson: ”Det är med stor spänning och ödmjukhet jag tar mig an utmaningen att föra Dignitana in i nästa fas i utvecklingen. Bolaget har en unik produkt och en stark kompetens som gör att jag är mycket optimistisk inför framtiden.”

Jan Richardsson är Civilingenjör med inriktning industriell ekonomi och har tidigare haft en rad befattningar med internationell försäljning som röd tråd.

För ytterligare information:

Hans Henriksson

Styrelsens ordförande, Dignitana AB (publ)

Telefon: +81.80.5047.6381

E-post: h.a.henriksson@gmail.com

Leave a Comment